Spring Break to Wellington: Air NZ ,All Blacks & Wellington Airport

2

09/12/2013 by Shiela

Trip 2 bulan lepas baru sekarang nak update..hehe..macam tak biasa…Tujuan utama aku nak ke Wellington sebenarnya nak ke embassy untuk renew passport pastu dah alang2 tu sambut raya Aidiladha kat sana. Dari Dunedin ada satu airline je ke Wellington iaitu Air NZ. Dah tak de pilihan terpaksa gak la naik premium airline sebab kalo naik Jetstar dari sini pon gi ke Auckland jah..Ni yang leceh dok hujung2 dunia nih..

Harga yang aku dapat masa tu $99 termasuk luggage. Kira boleh tahan la sebab aku beli pon sebulan sebelum. Kalau tak boleh cecah lebih $100. Tapi kalo beli awal2 masa promo ‘grabseat’ leh dapat paling murah $55 . Oh ya kira ni first time la aku jejak North Island.

20131208-144546.jpg

Masa aku tunggu kat boarding gate aku dah nampak tv krew dgn budak2 sekolah standby macam nak menyambut VIP..Aku tanya kat auntie ni rupanya dorang nak sambut team AllBlacks ( team rugby kebangsaan NZ) dari Wellington. Minggu tu dorang ada game lawan dgn team Wallabies dari Australia. Rupanya flight aku lambat sebab tunggu All Blacks ni turun..maklum la VIP katanya kena la lambat sikit turun bagi orang2 kebanyakan keluar dulu.lulzz..Air NZ ni penaja All Blacks.

20131208-143241.jpg

Amik gambor dari belakang pon jadilahh..So lepas dorang ni turun baru lah semua penumpang yg nak ke Wellington dibenarkan menaiki flight.So far sangat puas hati naik AirNZ..Aku tak beli seat boleh pulak kat window seat tak de orang..haha..Elok pulak sebelah aku ni ada mamat kiwi yg hensem..brunette hair . Smart dengan maroon trench coat…Amboihh taste sangat..lol

20131212-104201.jpg

Kia Ora! Biasanya kalo sebelum flight berlepas stewardess akan buat demo tapi AirNZ tunjuk dalam bentuk video. Macam2 tema video dorang buat tapi pernah sekali dorang tunjuk dalam bentuk video The Hobbits. Boleh tengok kat video ni.

Makanan dalam flight dorang bagi cookies ,gula2 dgn kopi. Flight pon sejam je. Aku suka baju stewardess Air NZ sebab corak kain dia macam ala batik ..Tak sempat lak aku nak snap.

20131208-144832.jpg

Dunedin dari atas.

Sampai Wellington hujan lebat pulak..So aku lepak dulu tunggu reda sikit . Wellington airport ni konsep bertemakan LOTR..
Gambar ni aku ambil masa dalam flight nak balik. ‘Middle of Middle Earth’ katanya…

20131212-111041.jpg

Kat cafe dalam airport. Yang minat LOTR tau la nama makhluk nih..aku sumpah tak tau..lol

20131212-104758.jpg

Dari Wellington airport nak ke city leh amik Airport Flyer $9. Siap ada GPS dalam bas,senang nak tengok turun kat mana.

20131208-145453.jpg

Sampai je city aku tunggu member aku ,Fie .Kira nasib aku agak baik sebab timing aku datang sana dia pon tgh study break .Fie postgraduate student kat Victoria University dan aku menumpang rumah dia seminggu..Segan gak nak lepak lama kat rumah dia ni siap aku nak bayar kan sewa tapi dia tak nak lak..So aku kata pasni aku belanje makan . Hehe.Dapat menumpang pun dah jimat banyak sebenarnya.

Lepas lunch kat Nandos terus bergerak ke rumah dia di Kelburn. Rumah yg dia duduk ni kira student accomodation dan dekat sgt dengan kawasan kampus Victoria University.Bas betul2 berhenti depan kampus dan dari bus stop berjalan lalu fakulti dan yang menarik ada siap ada surau atau Islamic Centre untuk students.Sampai rumah pun dah petang so tak de apa aktiviti sangat sebab dah penat. Lepas dinner lepak sembang2 dengan housemates Fie terus tido! Sampaikan malam tu ada orang mabuk bising kat luar rumah pun aku tak sedar..Tido mati!

Bersambung.

Advertisements

2 thoughts on “Spring Break to Wellington: Air NZ ,All Blacks & Wellington Airport

  1. has niza says:

    beb, bile nak sambung? hahaha…esok dah new year 😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 5 other followers

Location : In the middle of nowhere, New Zealand.
Born in Ipoh,Malaysia.Scorpio.James Franco fan girl ❤.
She loves travelling,photography and FOODS!
Currently taking a career break after quit her job in IT at Kuala Lumpur.

Archives

It looks like the WordPress site URL is incorrectly configured. Please check it in your widget settings.

It looks like the WordPress site URL is incorrectly configured. Please check it in your widget settings.

%d bloggers like this: